Welcome to Ataria má konečné datum vydání!

Categories: Blog

Ano čtete správně. Ke dni 4. srpna vypustíme náš nejnovější počin Welcome to Ataria a už pod článkem se můžete podívat na finální trailer. Již nyní můžu tvrdit, a to nejen za sebe, že z počátku soutěžního titulu se stala noční můra, kdy jsme kousali každý kousek grafiky a v podstatě si vše dělalo co chtělo.  Ale jako správný tým,  jsme se nevzdali, vytrvali a naši práci dotáhli do konce. Jestli i zdárného to však necháváme posoudit už vás :).

 01

Tenhle příběh se začíná psát rokem 2012, a vlastně to bylo také v srpnu takže jak se říká,  jak jsme začali, tak končíme. Jednoho dne, mi zavolal Petr a povídá: ”Čus, kamaráde, na nic se neptej a jestli máš večer čas, tak přijď do hospody”.  Tak vše jsem měl hotový, nebyl důvod nejít.  A taky hlavně, kdo by večer nezašel na jedno s nejlepším kámošem, že.  Sešel se nás tam nakonec celý tým, což znamenalo Já, Petr, Kuba, Tomáš a Vašek. Po pár kouscích Petr vyhodil na stůl papíry. Stálo na nich, že se připravuje soutěž OTEVŘETE OČI HROU. Samozřejmě jsme dlouho neváhali a začali pracovat na prvních návrzích. První návrhy byly úplně jiné než finální hra, kterou uvidíte, ale věděli jsme, že toto téma chceme uchopit originálně, což se nám snad i povedlo.

 0519

Samotná soutěž probíhala v prostorách Technické knihovny v Praze v Dejvicích. Dorazili tam přední čeští vývojáři jako jsou Dan Vávra, Filip “Fiola” Kraucher, Jan Jirkovský nebo také herní novináři jako Alžběta Trojanová, Pavel Dobrovský a Pavol Budaj. Tento večer jsme nedosáhli na vrcholné hodnocené posty, ale kdo by koukal na materiální ceny, když jsme si právě s výše jmenovanými mohli pokecat a dostat cenné rady. Projekt jsme tedy na jejich rady nezabalili a pokračovali ve vývoji i dál až do teď. V září minulého roku jsme navázali spolupráci s Fénix proDabing. Právě díky nim, můžete slyšet postavy namluvené a to na profesionální úrovni. Rád bych ještě zmínil, že se spoluprací nehodláme končit.

 

Teď už jen naše malé vnitřní přání, aby se vám hra líbila a možná jste se i zamysleli nad tím, že co nám je předkládáno jako absolutní pravda, např. z médii, nemusí být vždy tak jak říkají či píší.

 

Pište nám prosím na náš email, Facebook, komentujte na Youtube. Prostě dejte o sobě vědět, mi odpovíme všem v co nejkratším čase budem moci.

Váš tým,

Peord games